Uveřejnění vlastních i převzatých myšlenek

Prosba o pomoc

23. 10. 2011 20:40
Rubrika: Nezařazené | Štítky: prosba

Velmi se mě dotkla prosba jedné rodiny,která je v těžké životní situaci, a proto ji uveřejňuji na těchto stránkách:

 

 

Milí kamarádi, známí i všichni, kdo budete číst tyto řádky,

prosíme vás o pomoc pro naše dva dvouapůlleté, těžce zdravotně postižené chlapečky Vítka a Františka, potažmo i celou naší rodinu.
Kluci se narodili o mnoho, mnoho dříve, než by tomu mělo být normálně. Bylo to v šestém měsíci těhotenství. Následkem extrémní nedonošenosti trpí od narození těžkou formou dětské mozkové obrny, s postižením všech čtyř končetin, zraku i sluchu a těžkou mentální retardací.
Kluci jsou celodenně odkázáni výhradně na naši pomoc, jen se plazí po zemi, na sezení mají speciální sedačky. Mají poruchu příjmu potravy, takže jí jen mixovanou stravu a speciální výživy, aby měli dostatečný přísun potřebných živin.
Tato diagnóza je neléčitelná.
Aby se zdravotní stav nezhoršoval, nebo aby se v lepším případě zlepšil, cvičíme s klukama několikrát denně Vojtovu metodu, cvičíme podle Bobath koncepru a začínáme s hipoterapií, což je léčebné ježdění na koni.
Dvakrát do roka jezdíme do Janských Lázní, klukům to velice pomáhá. Několikrát do měsíce dojíždíme na rehabilitace a také podnikáme delší cesty za různými lékaři-specialisty, do Prahy, ČB, Brna, Prostějova. Cesty autem jsou pro kluky velice náročné.
Jak kluci sami nesedí, tak je v normálních sedačkách bolí záda jak se jim hroutí páteř,a dokážou celou cestu proplakat. Máme sice speciální sedačky pro postižené děti, na které nám laskavě přispělo město Pelhřimov, ale jelikož se do současného auta nevejdou, nemůžeme je používat.
Auto je i tak v dezolátním stavu,nejde ventilátor ani otevírat okna,takže se tam v létě kluci dusí horkem, mají totiž nedovyvinuté plíce, v zimně zase netopí a zamrzají dveře, takže se někdy ani nemůžeme dostavit k lékaři, protože se do auta prostě nedostaneme.
Další problém u našeho auta je prostor, když pomineme, že se nevejdeme se speciálními sadačkami, máme ještě jedno dítě, pětiletou dceru Terezku, která už nemá šanci se do auta někam posadit.Takže nemůžeme ani nikam na návštěvu nebo výlet. VŠICHNI SE NEVEJDEME.
Když jedeme do lázní a nebo někam za specialistou, vezeme s sebou kočár, speciální sedačky ve kterých kluci doma sedí, a spoustu zavazadel, musí s námi jet ještě další auto, protože to vše nenaložíme.

Z těchto všech důvodů vás prosíme POMOZTE NÁM SESBÍRAT PENÍZE NA NÁKUP NOVÉHO,VĚTŠÍHO AUTA. Pokud to není ve vašich možnostech, nebo nemáte důvěru nám přispět, pošlete aspoň tento mail dalším svým známým, to bude pro nás také pomoc.
Auto už máme vybrané, bude stát 560 tisíc. Bohužel já jsem jen na rodičovské dovolené a manžel je jen zedník, jeho příjmy jsou minimální, takže není v našich silách koupit auto ze svých peněz. Auto, které jsme vybrali, je možné v případě potřeby upravit i pro vozíčkáře. U kluků je totiž reálná možnost, že nebudou chodit a tak jsme nuceni v tomto ohledu myslet do budoucna.

U Konta Bariéry máme zřízený podúčet. Je to účelový, neveřejný účet, pouze na sesbíraní peněz na auto pro naše kluky. Peníze nám vyplatí až oproti faktuře, takže peníze nejsou zneužitelné.
Pokud nám budete chtít pomoci, peníze můžete poslat na tento účet:
č.ú. 777 777 222/0800, variabilní symbol: 0901260041

V případě zájmu vám nadace vystaví potvrzení o poskytnutí fin. prostředků a částku si budete moci odečíst z daní. (nadace Konta Bariéry-tel.224214452 - p.Potomová)

Nikdy by nás ani nenapadlo takovouhle věc podniknout, kdyby šlo o nás, ale víte, my to děláme pro naše děti. Chtěli bychom jim ten jejich dosavadní, už tak velmi těžký život trochu usnadnit a zpříjemnit.

Všem vám předem za jakoukoliv projevenou pomoc co nejupřímněji děkujeme.

Martina a František Hypšovi, rodiče Vítka, Františka a Terezky

http://www.fatym.com/view.php?nazevclanku=prosba-o-pomoc-pro-frantiska-a-vitka&cisloclanku=2011100102

Zobrazeno 1129×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio