Uveřejnění vlastních i převzatých myšlenek

Druhé setkání kurzu PPR v Mor. Krumlově 8.6.2012

2. 6. 2012 8:19
Rubrika: Nezařazené | Štítky: kurz PPR
Chceš jít za ideálem čistého srdce nejen v době před svatbou, ale i v manželství? Chceš se naučit, jak správně žít sexualitu v manželství jako Boží dar člověku v souladu s 5., 6. a 9. přikázáním Desatera?Chceš poznat učení Církve o těchto otázkách a pochopit jeho význam?Chceš se hlásit k osvědčenému učení katolické Církve ohledně sexuality? Pak právě pro Tebe je určen kurz přirozeného plánování rodičovství, na který je možné se ještě připojit.





Druhé setkání kurzu se bude konat v pátek, 8. června 2012 v 19.00 - 21.30 hod na římskokatolické faře v Moravském Krumlově. Je ještě možno se připojit. Kurz obsahuje čtyři setkání. Pokračování bude podle dohody s účastníky.



České ústředí LPP v Kladně a slovenské ústředí LPP ve Zlatých Moravcích zprostředkovávají kurzy PPR v celé oblasti České republiky a na Slovensku, kdekoliv mají alespoň tři páry zájem. V místech, kde má LPP již vyškolené dobrovolné páry, může s nimi přímo spojit i jednotlivce.

Liga má dobře propracovaný metodický postup vyučování. Je důležité se v kurzu zabývat i různými důvody, které vedou manžele k rozhodnutí pro PPR, aby měli správnou motivaci k jeho používání a tím nejen větší úspěch s metodou ale i stabilnější vztahy v rodině. Učíme symptotermální metodu, t.j. rozpoznání plodnosti podle příznaků (symptomů): bazální teplota, děložní hlen a změny čípku. V kurzech probíráme fyziologii ženské plodnosti, pozorování a hodnocení příznaků, určování plodných a neplodných období, nepravidelné cykly, pomoc v docílení těhotenství, ekologické kojení a návrat plodnosti po porodu. Procvičujeme také prakticky hodnocení záznamů normálních i výjimečných cyklů.

Naše kurzy se skládají ze 4 setkání po 2 1/2 hodinách většinou v měsíčních intervalech. Při větších vzdálenostech někdy spojujeme dvě setkání dohromady. Podporujeme účast obou manželů nebo snoubenců. Mohou se však zúčastnit i jednotlivci - svobodní, kteří předpokládají, že budou potřebovat tyto znalosti v budoucnosti nebo profesionálové, kteří radí jiným, jako lékaři, učitelé, duchovní, ale i babičky, které chtějí přesvědčit svá vnoučata. První setkání je zdarma a nezavazuje k účasti na celém kurzu. Za celý kurz žádáme od každého páru 300 Kč a za učební materiály 205 Kč (Stručná učebnice se Cvičnou příručkou a Záznamové tabulky). Manželé, kteří si nemohou dovolit kurzovné, mohou platit méně nebo se zúčastnit kurzu zdarma. Zaplacením kurzovného se účastníci kurzu stávají členy LPP na jeden rok a dostanou 5 čísel členského bulletinu NOVINY Z RODINY LPP. Liga není finančně podporována ani státem, ani žádnou církví. Prostředky na svou práci, tisk materiálů a školení učitelských párů získává z kurzovného, členských příspěvků a sponzorských darů...

Manželé, kteří prodělali základní kurz, získali praxi v metodě a chtějí se o svou zkušenost rozdělit s jinými, mohou se u Ligy školit na učitele PPR. Školení učitelů je zdarma a probíhá z velké části korespondenčně. Trvá minimálně šest měsíců, většinou spíš jeden rok, podle situace manželů.

Převzato z www.lpp.cz, článek a informace o kurzech naleznete zde.

Další informace: paní Josefa Soukupová, tel.: 734 372 124.


 



Zobrazeno 1093×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio